Ciorba usoara de vara, din legume

de Sidy in Ciorbe, 28 Iul 2011 | 11008 vizualizari

 

Inca una din ciorbele mele de vara...
Sper sa nu va plictisesc cu ele.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 ceapa
  • o rosie
  • 1 ardei gras mic
  • 1/2 gulie
  • 200 g mazare verde
  • 200 g fasole verde
  • 3 cartofi
  • 1/3 varza proaspata
  • putina conopida
  • 2-3 frunze telina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba usoara de vara, din legume:

Curatam zarzavatul si il taiem dupa preferinta.
Punem doua linguri de ulei in oala de ciorba si calim putin morcovii pina lasa o culoare galbena.Adaugam apoi ceapa si ardeiul si le calim putin .
Punem 4 litri apa, adaugam celelalte legume si zarzavaturi,frunzele de telina, asezonam si lasam sa fiarba acoperit la foc mediu pina cand sunt fierte toate legumele, cam 30-40 de minute.
Cand ciorba este gata o acrim cu zeama de pe ardei iuti murati, zeama de lamaie, otet  sau bors, ce va place mai mult.
Cine doreste poate adauga o lingura cu smantana , in farfurie.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat marunt.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

Un ardei iute linga, merge de minune...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba usoara de vara, din legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu taitei de casa